Volta të furnizojë kamionë në Europë që punojnë me bateri Proterra

Volta, një kompani suedeze për prodhimin e kamionëve po kërkon të zgjerohet në të gjithë Europën dhe disa kompani amerikane janë në radh per furnizimet.

Volta ka një kamion elektrik në zhvillim aktiv, i njohur si Volta Zero, të cilin shpreson të hyjë në prodhim vitin e ardhshëm. Do të peshojë 16 ton, në fakt i pari në atë kategori të kamionëve elektrikë. Ato do të përdoren kryesisht për drejtimet e dorëzimit brenda qytetit.

Nga prototipi i lëshuar vitin e kaluar, Volta Zero vendos shoferin në një karrige të përparme, si kabinë aeroplani, duke përfituar nga mungesa e ICE. Shoferi do të jetë ulur më ulët se udhëtarët e tjerë në kabinën, duke i dhënë atij një pamje të gjerë 220 gradë të rrugës dhe mjedisit përreth. Pjesa më e madhe e jashtme e kabinës do të jetë prej xhami. Ky model është një hap përpara në sigurinë pasi minimizon njollat ​​e rrezikshme të verbër.

image source: www.voltatrucks.com

Volta vlerëson se autobusët krejtësisht do të hedhin në shesh çlirimin e 180,000 tonë CO2 deri në 2025.

Kamionët do të pajisen me bateri të furnizuar nga Proterra, një kompani me bazë në SHBA. Bateritë duhet t’i japin kamionit një diapazon drejtimi në botë reale prej 200 km, të përshtatshme për shumicën e autobusëve të shërbimeve të qytetit. Bateritë mbrohen nga shumë karakteristika të sigurisë dhe një sistem ftohës i lëngshëm. Ata përmbushin shumë standarde funksionale të sigurisë. Ata do të durojnë 4000 rimbushje dhe do të zgjasin 10 vitet e përdorimit aktiv.

Proterra është një prodhues i autobusëve në vetvete, duke qenë konsumatori i saj duke përdorur bateritë e veta. Por prodhues të tjerë të automjeteve elektrike u kanë besuar baterive Proterra, duke i vendosur ato brenda autobusëve shkollorë dhe automjeteve të përdorura gjerësisht në industrinë e ndërtimit. Kompania ka tërhequr investime nga centralet si BMW dhe General Motors. Kjo ndërmarrje e përbashkët përfaqëson përpjekjet e Proterra në skenën evropiane të automjeteve.

image source: www.voltatrucks.com

“Proterra dhe Volta Trucks ndajnë një vizion të përbashkët për komunitete të pastra dhe të shëndetshme që shërbehen nga automjete elektrike me emisione zero”, tha Gareth Joyce, presidenti i Proterra Powered and Energy. “Ne shpresojmë të ndërtojmë marrëdhëniet tona së bashku ndërsa mbështesim Volta Trucks në zhvillimin e automjetit revolucionar Volta Zero”.

Furnizues të tjerë amerikanë të përgatitur për të kontribuar në kamionin elektrik Volta përfshijnë Meritor, një kompani që operon nga Michigan. Kompania do të furnizojë pjesën e boshtit elektronik të kamionit.