Autobuzat Arrival fillojn provat ne Angli

Autobusët elektrikë të bërë nga kompania britanike Arrival së shpejti do të përshkojnë në heshtje rrugët britanike në një provë nga kompania e transportit First Group, një nga kompanitë më të mëdha të transportit në MB.

Ky gjyq sinjalizon se plani ambicioz i zgjerimit të Arritjes po merr hov. Arritja shpreson të bëjë shitje në veri të 3 miliardë dollarëve deri në 2024 vetëm nga autobusët, në krye të 11,000 autobusëve. Biznesi i tyre i furgonëve do të merrte gjithashtu më shumë se 10 miliard dollarë. Kjo po vjen nga një kompani që është ende duke kërkuar site për impiantet e saj në Mbretërinë e Bashkuar.

Arritja megjithatë ka qenë në gjendje të investojë në vlerë prej qindra miliona dollarësh ndërsa punojnë për prodhimin e furgonëve elektrikë dhe autobusëve të pasagjerëve.

image source: Arrival

Testet publike do të fillojnë më vonë këtë vit, duke përdorur modele të bëra nga Arritja në Banbury në MB. First Group po synon të zvogëlojë kostot e funksionimit dhe të krijojë përvojë të përmirësuar për udhëtarët e saj duke vendosur autobusë elektrikë, përveç ndjekjes së qëllimeve të veta të karburantit të gjelbër. Kompania e transportit po provon gjithashtu autobusë elektrikë nga BYD ADL, Optare dhe Yutong.

Autobusët do të jenë me një kat dhe me vend 36 persona. Ato do të shfaqin sisteme gjurmimi, ekrane informacioni dhe do të lejojnë qasje të lehtë me dyshemetë e tyre të ulëta të sheshta.

Sa i përket çmimeve, Arrival pretendon se autobusët e tyre do të jenë të krahasueshëm me autobusët me naftë, por kursime të konsiderueshme do të vijnë nga kostot më të ulëta të mirëmbajtjes dhe karburantit gjatë gjithë jetës së autobusëve. Nuk ka ende informacion për gamën e automjeteve publike.

Kompanitë e tjera janë gjithashtu në bisedime për të kryer provat e tyre të ndara.

image source: Arrival

Avinash Rugoobur, presidenti në Arrival tha “Sot është një ditë e rëndësishme në tranzicionin në një ekosistem transporti më të qëndrueshëm, të përqendruar në përdoruesit dhe ne jemi të lumtur që jemi partnerë me First Bus në këtë provë dhe që njerëzit të përjetojnë Autobusin e Arritjes në rrugët publike – Ne jemi duke punuar në partneritet me operatorët dhe qytetet globalisht për të mbështetur përmirësimet në rrjetet e transportit publik ndërsa krijojmë automjete që mund të përshtaten për nevojat lokale “

Arritja u formua në MB në 2015 dhe tani punëson më shumë se 1,400 punëtorë. Kompania po bën gjithashtu prova publike me United Parcel Service në SH.B.A., duke filluar këtë muaj. Kompania e ndërlidhësve tashmë ka vendosur porosi për 10,000 furgonë nga Arritja si pjesë e marrëveshjes.

Britania ka njoftuar një ndalim të shitjes së makinave të reja me benzinë ​​dhe naftë deri në vitin 2030. Ka kuptim që kompanitë e transportit të fillojnë herët kalimin e tyre në operacionet elektrike. Sidoqoftë, Grupi i Parë është zotuar të ndalojë blerjen e autobusëve me naftë deri në vitin 2023. Flota e saj do të përbëhej tërësisht nga autobusë me karburant të gjelbër deri në vitin 2035