Bateritë Powerpack Tesla të vendosura në projektin diellor në Nigeri

Një projekt i energjisë diellore ka përfunduar në kryeqytetin nigerian Abuja. Projekti ka për qëllim frenimin e varësisë së qytetit nga energjia nga kompletet gjeneruese të prodhuara me naftë.

Instalimi do të gjeneronte 2.1 MW, duke përdorur një sistem hibrid diellor. Panelet u instaluan në karrocat dhe çatitë e ndërtesave. Wasshtë projektuar të jetë lehtësisht i shkallëzuar për t’u kujdesur për zgjerimet e mundshme në të ardhmen. Energjia do të ruhet në bateritë e rënda Tesla për t’u përdorur kur furnizimi me energji dështon. Ai do të furnizonte me energji ndërtesat e qeverisë federale në selinë e pushtetit.

Kjo është koha kur qeveria federale do të furnizonte komplekset e saj me energji diellore. Shtë vlerësuar të shkurtojë emetimin e CO2 me 2,600 ton.

burimi i imazhit: Damilola Ogunbiyi / Twitter


Nigeria ka qenë e njohur si një treg i madh për gjeneratorin me naftë. Vlerësimet thonë se një total prej 17 miliardë dollarësh shpenzohen çdo vit në blerjen e makinave të tilla, fonde që qeveria do të donte t’i shihte të devijuara në ekonomi. Gjithashtu të njohura janë gjeneratorët e vegjël të benzinës që japin energji për bizneset dhe shtëpitë e vogla sepse furnizimi me energji nuk është i besueshëm.

Interesante, projekti u mor nga një ekip i EM-ONE Energy Solutions, i përbërë tërësisht nga teknike femra diellore të cilat ishin trajnuar nga Agjencia Nigeriane e Elektrifikimit Rural, një qeveri parakushtale e ngarkuar me drejtimin e sigurimit të energjisë elektrike në zonat rurale në vend . Kjo vlen të përmendet për një sektor që dominohet nga profesionistë meshkuj dhe tregon se zgjidhjet e qëndrueshme të energjisë janë shqetësim për të gjithë.

Kryeqyteti nigerian i Abuja


Projekti diellor është një lëvizje e mirë për një vend që varet shumë nga lëndët djegëse fosile për të mbajtur industritë e tij në zhvillim. Kjo tregon gatishmërinë për të adresuar problemin e ndotjes dhe për të filluar një epokë të burimeve të ripërtëritshme eko-miqësore. Ai gjithashtu mund të përshpejtojë diskutimin rreth energjisë së rinovueshme në kontinent, duke pasur parasysh pozicionin e vendit si një central elektrik rajonal.

Kjo mund të jetë gjithashtu hapja për Tesla-n për të shfrytëzuar një treg të gjerë energjie si në vend ashtu edhe në kontinent. Produktet e kompanisë të tilla si Powerwall dhe zgjidhjet e tjera të baterive të magazinimit do të jenë automjeti perfekt nga varësia ndaj hidrokarbureve.