Hyundai do të japi me qera baterit për të ulur cmimin e Makinave Elektrike

Hyundai Motor po kërkon të përshpejtojë përvetësimin e automjeteve elektrike duke e bërë cmimin e një automjeti elektrik më të ulët duke dhënë me qera baterinë, në vend që ta lejojë atë të figurojë në çmimin e plot.

Klienti i tyre i provës do të jetë KST Mobility, një firmë taksi e Koresë së Jugut. Marrëveshja përfshinte Ministrinë e Tregtisë, Industrisë dhe Energjisë të vendit, Hyundai Glovis (filiali i logjistikës së Hyundai) dhe prodhuesi i baterive LG Energy Solution.

Hyundai është duke krijuar një biznes me qira të baterive që do të furnizonte bateri me automjetet elektrike të përdorura si taksi dhe më vonë do të merrte bateritë për ripërdorim në sistemet e ruajtjes së energjisë (ESS). ESS do të përdoret për të furnizuar stacionet e karikimit të shpejtë për të njëjtat taksi. ESS do ngarkohet gjatë periudhave jashtë pikut të energjisë elektrike për të ulur kostot.

image source www.hyundai.ch

Sipas kësaj marrëveshje e vecant, Hyundai do të blejë bateritë në taksitë elektrike të sapo blera të KST Mobility dhe do t’i japë me qira përsëri në KST. Kjo do të thotë që KST është duke ulur shpenzimet e para të automjeteve dhe do të paguajë tarifat mujore të qirasë përpara. Projekti po fillon me 20 modele Kona. Hyundai do të sigurojë garanci baterie dhe bateri zëvendësuese.

Nga ana e saj, LG Energy Solution do të monitorojë sigurinë dhe vlerën e mbetur të baterive në fund të qirasë. Kompania gjithashtu do të merret me instalimin e baterisë në ESS. Të gjitha palët në marrëveshje do të kenë akses në të dhënat e mbledhura nga LG.

Qeveria koreane po bën lëvizje për të zgjatur skemën e uljes së taksës së automjeteve elektrike që supozohet të përfundojë këtë vit.

image source www.hyundai.ch

Kryeministri Chung vërejti “Makinat Elektrike do të popullarizohen më shumë nga ky vit dhe qeveria do të mbështesë risitë e bazuara në furnizimin dhe kërkesën për të ndihmuar kompanitë koreane të çimentojnë epërsinë e tyre në tregun global”

Ndërmarrja e përbashkët do të shqyrtojë mundësi të tjera të reja biznesi rreth dhënies me qira të baterisë.

Hyundai kishte nënshkruar më parë një Marrëveshje Bashkëpunimi Biznesi (BCA) në Singapor me SP Group për të ndjekur shpejt miratimin e automjeteve elektrike. Filiali indian i kompanisë gjithashtu nënshkroi një Memorandum Mirëkuptimi me Fondacionin për Inovacionin dhe Transferimin e Teknologjisë në Delhi për të mbështetur studentët që studiojnë sisteme të automjeteve me gaz të qëndrueshëm.