Hyundai IONIQ 5: Specifikimet dhe çmimet

Hyundai Motor Company ka zbuluar modelin e saj të ri elektrik, të quajtur IONIQ 5. Përveç një dizajni të guximshëm dhe të rifreskuar, makina ofron disa teknologji dhe përfitime të dobishme.

Modeli i ri bazohet në arkitekturën E-GMP të Hyundai, e zhvilluar për automjetet elektrike. Kompania pretendon se dizajni i makinës është një homazh për makinën e saj të parë të prodhimit, Hyundai Pony. Pjesa e përparme e makinës ka një kapak të moluskut me një linjë dritash ditore. Dorezat e dyerve janë të ndezura, duke i dhënë një ndjesi të pastër dhe të sofistikuar estetikisht. Ka gjithsej nëntë ngjyra për të zgjedhur.

Bateria vjen në dy konfigurime të ndryshme: Diapazoni Standard 58 kWh dhe Diapazoni i Gjatë 72.6 kWh. Kjo e fundit do t’ju mbajë të vozisni për rreth 300 milje para se të duhet të lidheni. Për të parën, ju mund të prisni një distancë prej 240 miljesh. Dhe kur më në fund duhet të rimbushni baterinë, do të kënaqeni me karikimin e shpejtë që IONIQ është i aftë të fiket. Duke përdorur një karikues CCS 250 kW, mund të merrni deri në 80% në më pak se 20 minuta. Në metrikë më reale, një tarifim prej 5 minutash mund t’ju mbajë në rrugë për 100 km. Paneli diellor i ngulitur, si një opsion, mund të shtojë 5 km udhëtimeve tuaja ditore.

burimi i imazhit: Hyundai


Makina mundësohet nga një sistem i vetëm (vetëm i pasmë) ose i dyfishtë (i pasëm dhe i përparmë). Mund të prodhojë shpejtësi deri në 185 km / orë duke dhënë një prodhim prej 225 kW për modelin më të lartë.

Brenda IONIQ, gjërat duken të pastra dhe komode. Sediljet janë të nxehta dhe të rregullueshme, me sediljen e përparme dhe Universal Island të aftë të rrëshqasin para dhe prapa. Ky mashtrim i zoti lejon shoferin të dalë nga ana e pasagjerit, i cili mund të jetë i dobishëm në situata të ngushta parkimi. Ekziston një konsol kryesor me ekran me prekje 12 inç që plotëson nevojat tuaja argëtuese dhe një ekran tjetër për grupin e instrumenteve. Timoni mund të ngrohet gjatë muajve të dimrit.

Ka mjaft hapësirë ​​për kalorës të çdo lartësie. Disa nga materialet e përdorura për ambientet e brendshme janë marrë nga burime eko-miqësore.

burimi i imazhit: Hyundai


Për të garantuar sigurinë tuaj në rrugë, Hyundai po ofron një teknologji të asistuar nga shoferi: Ndihma e Ngarjes së Autostradës 2 (HDA 2). Sisteme të tjera të ndihmës për drejtimin e makinës përfshijnë Ndihmën Përpara Përplasjes-Shmangien (FCA), Ndihmën për Shmangien e Shmangies së Blind-Spot (BCA), Ndihmën për Kufizimin e Shpejtësisë Inteligjente (ISLA), Paralajmërimin për Vëmendjen e Shoferit (DAW), Ndihmën me Dritë të Lartë (HBA) dhe shumë më tepër .

Nëse jeni në Evropë, IONIQ fillon nga 40,000. Ju mund të vendosni në porosinë tuaj paraprake për një dërgesë verore. Ju gjithashtu mund të shkoni në IONIQ 5 Project 45 Limited Edition nëse preferoni, megjithëse do t’ju kushtojë 5000 more më shumë se edicioni standard.

Megjithëse po vjen në Amerikën e Veriut, çmimet dhe datat nuk dihen ende.