DHL Transport dhe Volvo bashkëpunojnë për të provuar kamionë elektrikë në Suedi

DHL Freight dhe Volvo kanë lidhur një kontratë që do të rezultojë në kamionë elektrikë të rëndë të bërë për transport rajonal në Europë. Marrëveshja midis dy gjigandëve në industritë e tyre përkatëse do t’i shohë ata duke testuar rrugë kamionë elektrikë të Volvo.

Kamioni që do të testohet është Volvo FH që ka një peshë bruto prej 60 tonë. Gjyqi fillon në Mars dhe do të shohë kamionët që kryejnë vrapime shpërndarje midis dy terminaleve të DHL Freight në Suedi, duke mbuluar një distancë prej 150 km, nga Gothenburgu në Jonkopin. Do të ketë pajisje për karikimin në fundin e Jonkoping, të plotësuara me lehtësira në Volvo Truck Center në Gothenburg.

Të dy kompanitë janë duke pritur të fitojnë njohuri nga operacionet reale për të gjetur ekuilibrin optimal midis faktorëve të tillë si distanca, pesha e ngarkesës dhe infrastruktura e tarifimit. Pasqyra do të zbatohej në të ardhmen për operacionet e transportit rrugor. Ideja është që të përshpejtohet adoptimi i automjeteve elektrike në industrinë suedeze të kamionëve.

burimi i imazhit: www.volvotrucks.it


Projekti po mbështetet nga REEL, një program nga agjencia suedeze Vinnova që synon promovimin e kalimit në operacionet e transportit elektrik të mallrave.

“Qëllimi ynë është të ulim të gjitha emetimet e lidhura me logjistikën në zero. Ngjarjet e rëndësishme janë arritur tashmë në përmbushjen e kësaj: krahasuar me 2007, efikasiteti i CO2 i Grupit tonë është përmirësuar me 35%. Sidoqoftë, ne kemi nevojë për zgjidhje inovative teknologjike dhe partneritete të forta përgjatë këtij udhëtimi, “thotë Uwe Brinks, CEO i DHL Freight.

Presidenti i Volvo Trucks Roger Alm shtoi, “Biznesi i transportit po ndryshon me shpejtësi dhe të jesh i qëndrueshëm është një avantazh gjithnjë e më i rëndësishëm i biznesit për shumë nga klientët tanë. Ne ofrojmë zgjidhje efektive të transportit që ndihmojnë në një tranzicion të shpejtë në lëndët djegëse pa fosile siç është energjia elektrike. Ne kemi një marrëdhënie të gjatë me DHL. “

burimi i imazhit: www.volvotrucks.it


DHL gjithashtu njoftoi programin e saj të zgjedhjes ku klientët e tyre paguajnë një shtesë fikse për dorëzimin e paketës së tyre. Të ardhurat e mbledhura nga ky program do të shkojnë drejt financimit të iniciativave si REEL që kërkojnë të promovojnë qëndrueshmërinë mjedisore në Suedi.

Tesla, një tjetër prodhues automjetesh, po përgatit gjithashtu kamionin e saj elektrik, Semi, për tregun e kamionëve në SHBA. Burimet tregojnë për prodhimin e tij duke filluar këtë vit, me kompaninë që mburret me mijëra porosi.

Industria e kamionëve është e njohur si një nga sektorët më të përqendruar në karburantet me naftë dhe me rrjedhjen e qëndrueshme të kamionëve elektrikë nga prodhuesit, industria më në fund mund të zhvendosë vëmendjen e saj në operacione eko-miqësore.