Emra të mëdhenj në Industrinë e Motorëve krijojnë aleancë për Bateritë e shkëmbyeshme

Disa nga emrat e mëdhenj në botën e krijimit të motorëve po bashkohen për të krijuar një partneritet. Aleanca ka për qëllim krijimin e një modeli që siguron e-bikes, skuterëve dhe automjeteve të tjera elektrike me peshë të lehtë mund të ndërrojnë bateritë. Katër kompanitë janë KTM, Piaggio, Honda dhe Yamaha.

Konsorciumi ka rënë dakord të standardizojë bateritë e tyre në mënyrë që përdoruesit të mund të përdorin një bateri nga një markë në një biçikletë nga një markë tjetër. I gjithë procesi është planifikuar të fillojë në maj të këtij viti.

Kjo marrëveshje tregon se motorët elektrikë po përqafojnë bashkëpunimin ndërsa përcaktojnë një rrugë për degët relativisht të reja të industrisë së automjeteve, në krahasim me ndjekjen e teknologjive të pronarit. Kjo do të bëjë që infrastruktura e kërkuar për biçikletat elektronike të lulëzojë më lehtë për t’u siguruar, duke përshpejtuar kështu pranimin e saj midis bikerëve.

Gogoro është një lojtar tjetër shumë i rëndësishëm në këtë sektor, për më shumë vizitoni www.gogoro.com

burimi i imazhit: www.gogoro.com


Shumë klientë potencialë kanë hezituar të blejnë biçikleta elektrike për shkak të asaj që njihet si anxiety ankthi i distancës ’, frikës se mos ngecni me një bateri të harxhuar në mes të askundit. Por teknologjitë si bateritë e shkëmbyeshme mund të nxisin zgjidhje inovative që sigurojnë që rimbushja e një baterie të zbrazur mund të ndodhë kudo dhe në një periudhë relativisht të shkurtër. Bikers në distancë të gjatë për shembull mund të jenë të qetë duke ditur se ata mund të mbajnë paketa shtesë të baterisë në udhëtimet e tyre.

Konsorciumi po fton prodhuesit e tjerë të biçikletave të bashkohen për të krijuar një standard të gjerë në industri, siç aludohet në deklaratën që i dha shtypit:

“Qëllimi i Konsorciumit do të jetë përcaktimi i specifikimeve teknike të standardizuara të sistemit të baterive të shkëmbyeshme për automjetet që i përkasin kategorisë L; motoçikleta, motorë, biçikleta dhe biçikleta. Duke punuar ngushtë me aktorët e interesuar dhe organet e standardizimit kombëtar, evropian dhe ndërkombëtar, anëtarët themelues të Konsorciumit do të përfshihen në krijimin e standardeve teknike ndërkombëtare. “

burimi i imazhit: www.gogoro.com


Një marrëveshje si kjo ishte nënshkruar në të kaluarën, duke përfshirë disa anëtarë të këtij konsorciumi të ri; Honda, Suzuki, Kawasaki dhe Yamaha. Mbetet të shihet se si do të ecin përpara dy kompanitë e nënshkruara në të dy marrëveshjet.

Industria e biçikletave elektronike nuk është e vetmja që intrigohet nga koncepti i baterive të shkëmbyeshme. Disa prodhues makinash ndoqën idenë por nuk mundën të kapërcenin kompleksitetin e përfshirë pasi makinat kanë shumë më shumë variabla për t’u kujdesur. Por kjo nuk i ka ndaluar disa fillestare të zhvillojnë në mënyrë aktive teknologjinë. Prodhuesit e biçikletave elektrike dhe skuterëve kanë gjetur më shumë sukses megjithëse shumë modele tashmë janë të aftë të ndërrojnë paketat e tyre të energjisë.

Disa nga firmat e përfshira në këtë marrëveshje tashmë prodhojnë biçikleta elektrike që përdorin bateri të lëvizshme, që do të thotë hapi tjetër logjik është standardizimi i teknologjisë.