Porsche Taycan cross turismo 2021 është një ofrues elektrik i aftë

Porsche ka nxjerur modelin e saj të fundit, Taycan Cross Turismo dhe është një tjetër automjet elektrik i fortë nga një prodhues i besueshëm i automjeteve. Ky është versioni më i thyer, i pasurisë së modelit të sallonit, i përshtatshëm për ngasjen e terrenit të ashpër.

Cross Turismo ka shumë të përbashkëta me modelin e sallonit, duke përfshirë edhe pista. Modeli i disponueshëm përfshin Taycan 4 Cross Turismo, Taycan 4S Cross Turismo, Taycan Turbo Cross Turismo dhe Taycan Turbo S Cross Turismo

Çmimet fillojnë nga një shumë e rëndë $ 92,250, rreth 1,500 $ më e shtrenjtë se sedan Taycan. Përmirësimet opsionale mund të shtojnë shpejt mijëra dollarë.

Diapazoni Turismo varet nga zbukurimet që merrni. Taycan 4 shkon 283 me ngarkesë, me një shpejtësi maksimale prej 137 mph. Do të shkojë nga 0 në 60 mph në 5.1 sekonda me 375 kf që vijnë nga motorët elektrikë. 4S e merr atë deri në 149 mph por diapazoni është pak më i vogël 281 milje. Shkurtimi megjithatë do të arrijë në 60 mph nga 0 mph në 4.1. Turbo dhe Turbo mund të prodhojnë 616 bhp dhe do të shkojnë nga 0 në 60 mph përkatësisht në 3.3 sekonda dhe 2.9 sekonda. Diapazonet janë përkatësisht 281 milje dhe 260 milje. Të gjitha zbukurimet kanë Overboost që shtyn bhp nga motorët elektrikë.

burimi i imazhit: porsche.com


Brendësia është e gjerë, me shumë hapësira për kokën me vijën e lartë dhe të sheshtë të çatisë. Ekziston një ekran 11 inç për qëllime infotainment. Ekziston një ekran dixhital që shërben si grup instrumentesh në pultin e shtrirë. Ekziston edhe një ekran opsional përpara sediljes së pasagjerit. Versioni standard ka ulëse sportive të rregullueshme dhe Menaxhimin e Pronarit të Komunikimit Porsche që paraqet sat në internet. Pasqyrat e krahëve të ndezura me sedilje të ndezura dhe kontrolli i lundrimit adaptiv janë megjithatë përmirësime të paguara.

Ndërsa vagonët shkojnë, ky model ka hapësirë ​​të bollshme ngarkese, deri në 42.8 metra kub, gjithashtu me mirësjellje të çatisë. Cross ka të njëjtën ballë me versionin e rregullt, por kulmi këtu është më i gjatë dhe më i sheshtë. Anët janë gjithashtu paksa të ndryshme, por ajo ka ruajtur atmosferën e hijshme për të cilën Taycan njihet. Prerjet 4 dhe 4S përdorin rrota të reja 19 inç ndërsa Turbo dhe Turbo S ulen në rrota 20 inç.

burimi i imazhit: posche.com


Porsche ka dizajnuar Cross Turismo me një opsion jashtë rrugës, me sete përkatëse të tipareve; binarët në çati për ngarkesa si biçikleta malore, lëvizje standarde me të gjitha rrotat dhe një hapësirë ​​më e madhe nga toka (e rregullueshme me pezullim ajri) për të trajtuar terrene më të ashpra gjatë aventurave. Ekziston edhe një modalitet Gravel drive për rrugët e papastra, i cili rregullon tërheqjen, qëndrueshmërinë dhe cilësimet e tjera për t’i dhënë asaj një kontroll më të fortë në rrugë.

Duke shpjeguar mendimin e modelit të Porsche, Stefan Weckback, kreu i linjës së modelit Taycan, tha: “Me Taycan Cross Turismo, ne donim të ofronim pak më shumë hapësirë, pak më shumë fleksibilitet dhe shkathtësi. Ne zhvilluam një linjë plotësisht të re të çatisë, të pajisur me shina çati, një rresht të dytë më bujar dhe bagazh më të madh, të gjitha për të bërë një makinë që është perfekte për një mënyrë jetese aktive. Një makinë që është perfekte si për një mjedis urban ashtu edhe për fshat. ” Porsche Taycan Cross Turismo 2021 është në dispozicion për porositë, me dërgesat e planifikuara për verën.