Furgonet elektrik Arrival po vijnë

Arrival, prodhuesi i automjeteve elektrike me qendër në MB do të ketë një vit të rëndësishëm. Më parë kemi shkruajtur se kompania po fillon provat publike për autobusët e saj elektrikë. Tani, kushërinjtë e tyre më të rinj kanë mbërritur në skenë: furgoni elektrik Arrival. Me prodhimin e planifikuar për në vitin 2022, kompania do të fillojë provat rrugore për modelin e ri këtë verë.

Arrival thotë se po vendos një standard të ri për automjetet komerciale. Ajo tashmë ka siguruar një klient në UPS amerikan, i cili dëshiron të blejë 10,000 njësi, me një mundësi për 10,000 të tjerë. Por para se UPS të marrë ndonjë dërgesë, Arrival po merr 25 furgonë për një rrotullim në rrugët publike.

Arrival është parashikuar kosto e krahasueshme me furgonët ekuivalentë të furnizuar me gaz, të cilat duhet të joshin operatorët e flotës që presin të kursejnë në kostot e funksionimit duke u bërë elektrik. Kostot e ulëta të mirëmbajtjes dhe karburantit dhe përshtatshmëria për përjashtimet nga taksat e shkarkimeve janë pjesë e pikave të shitjes së furgonëve elektrikë Arrival.

burimi i imazhit:Arrival

Furgonët e rinj do të kenë një ngarkesë prej 1975 kg dhe vëllim ngarkese prej nëntë metra kub. Opsionet më të mëdha do të marrin deri në 17 metra kub. Do të ofrohen opsione të baterisë nga 67 kWh në 133 kWh. Modeli bazë do të ketë një diapazon prej 112 milje me ngarkesë ndërsa pjesa e sipërme do të marrë 211 milje. Karikimi 120 kW DC do të jetë standard. Automjetet janë krijuar për të lejuar lëvizjen e plotë të lartësisë në zonën e ngarkesës.

Procesi i dizenjimit mori inputet nga drejtuesit e vërtetë dhe menaxherët e flotës, duke i bërë furgonët praktikë dhe miqësorë me përdoruesit. Softueri i zhvilluar nga Arrival do të mbledhë të dhëna në kohë reale për furgonët për mirëmbajtje parashikuese.

Arrival do të punësojë një mori teknologjish të reja në prodhimin e furgonëve. Dizenjoi atë që po e quan skateboard, e cila përmban motorë elektrikë, paketë baterish dhe kontrollues. Një kornizë alumini ulet në këtë skateboard, e cila më pas është e mbuluar me materiale termoplastike të marra nga materiale të ricikluara.

burimi i imazhit: Arrival


Arrival po përdor gjithashtu një proces prodhimi që pretendon se është me kosto efektive (deri në 50%) por i pazakontë për industrinë. Po bën përdorimin e disa “mikrofaktorive” (të hapura për mundësinë e shpërndarjes nëpër botë) për të prodhuar pjesë të ndryshme të furgonit, në vend që të operojë një strukturë e vetme zvarrisëse ku janë bërë të gjitha pjesët. Për ta bërë më të lehtë dhe më të shpejtë vendosjen e prodhimit, Arrival projektoi procesin e prodhimit së bashku me furgonin.