Volvo XC40 është një makin elektrike e mirë

Në varësi të mënyrës sesi llogaritni, 2021 Volvo XC40 Recharge është makina e parë elektrike nga Volvo. Ndërsa është një variant i gazit XC40, ka shumë për të dashur për këtë automjet elektrik.

Rimbushja ka një diapazon drejtimi prej 208 milje siç është çertifikuar nga EPA. Kjo po vjen nga paketa e baterive litium-jon 75 kWh, e cila do të jetë në gjendje të përdorë karikues të shpejtë DC për mbushje më të shpejta (nga 0% në 80% në 40 minuta). Vizatimi nga bateria është dy motorë elektrikë të vendosur secili prej akseve të rrotave të përparme dhe të pasme, duke e bërë makinën një makinë me të gjitha rrotat. Motorët e kombinuar japin një 402 kf të respektueshëm dhe lëvizin makinën nga 0 në 60 mph në një 4.7 sekonda mbresëlënëse. Shpejtësia tejkalon 112 mph. Ju do të jeni në gjendje të vozisni me një pedal, që do të thotë se shumë frenime rigjeneruese do të mbushin baterinë në udhëtimet tuaja nëpër qytet.

burimi i imazhit: volvocars.com

Brenda Rimbushjes, asgjë nuk ka ndryshuar shumë nga dizajni minimalist i ‘rregullt’ XC40. Sediljet janë akoma të rehatshme dhe të bollshme, pa asgjë për t’u shqetësuar për udhëtarët e gjatë. (Makina vjen e gjallë kur shoferi ulet në sediljen e shoferit, i cili është një hile e hijshme) Hapësira e ngarkesës është e bollshme dhe vendet e pasme mund të palosen për akoma më shumë hapësirë. Pa akull që zë vend në bagazhin e përparmë, ju mund të ruani edhe më shumë gjëra në pjesën e përparme.

burimi i imazhit: volvocars.com

Rimbushja ka një tastierë 12,3 inç për kontrollimin e veçorive. Një program i ri makinash i zhvilluar me Google fuqizon sistemin e informacionit dhe argëtimit, duke ju lejuar të përdorni kontrollet zanore, megjithëse CarPlay është gjithashtu i integruar. Volvo po premton shumë azhurnime mbi programin. Harmon Kardon kontribuoi në sistemin e zërit për kënaqësinë tuaj të dëgjimit.

burimi i imazhit: volvocars.com

Volvo po i shërben gjithashtu turmës së vetëdijshme për mjedisin në zgjedhjen e materialeve për ambientet e brendshme. Qilimi për shembull, rrjedh nga plastika e ricikluar. Rimbushja ka një tërësi të teknologjisë së ndihmës së shoferit për t’ju mbajtur të sigurt në autostradë. Lista përfshin frenimin e automatizuar të emergjencës, paralajmërimin e largimit nga korsia dhe kontrollin adaptiv të lundrimit.

Çmimi do të fillojë nga 55,000 dollarë. Detajet në lidhje me zbukurimet e mundshme dhe tiparet e tyre nuk janë të disponueshme në këtë moment. Volvo po ofron mirëmbajtje falas për tre vitet e para ose 36,000 milje. Garanci është gjithashtu në dispozicion. Volvo ka bërë një emër për vete duke bërë makina praktike dhe XC40 Recharge i përgjigjet reputacionit.