Startup-i Ample do të ngarkoj makinat elektrike në 10 minuta

Një nga pengesat e adoptimit të automjeteve elektrike është fakti që karikimi i tyre kërkon kohë, krahasuar me funizimin e karburantit të një makine. Sidoqoftë, një Startup është duke punuar për të eleminuar kohën nga pengesat e fundit për përhapjen e Makinave Elektrike. Nëse gjithçka shkon mirë, ‘karburantimi’ i makinës suaj elektrike do të zgjasë më pak se 10 minuta.

Startup-i Ample është i bazuar në Silicon Valley të historisë. Kompania po synon operatorët e flotës dhe drejtuesit e Uber që duhet të rimbushen shpejt si klientët e saj fillestarë. Njësitë demonstruese të pajisjeve të kërkuara janë tashmë në shumë site.

Si funksionon është e thjeshtë; hiqni baterinë e harxhuar nga makina dhe zëvendësojeni atë me një karikues plotësisht. I gjithë procesi është i automatizuar dhe shoferi futet vetëm në kullën ose stacionin e ndërruar. Procesi reklamohet se do të zgjasë rreth dhjetë minuta, por Ample po premton ta shkurtojë atë në pesë para se të mbarojë viti.

burimi i imazhit: i mjaftueshëm

Vëzhguesit raportojnë se sistemi në të vërtetë funksionon siç reklamohet, ndërsa një makinë futet në stacion dhe shoferi përdor aplikacionin për smartphone të mjaftueshëm për të filluar procedurën. Makina ngrihet lart dhe një robot rrëshqitës lëviz nën veturë. Roboti më pas vazhdon të nxjerrë paketat e baterisë së makinës dhe rrëshqet përsëri në gropën e stacionit, ku lëshohet paketa plotësisht të ngarkuara. Ato të shpenzuara lidhen automatikisht për të karikuar ndërsa roboti kthehet për të futur paketat plotësisht të ngarkuara në makinë.

Ample, i formuar nga inxhinierët e ish-Google dhe ish-Tesla, ka punuar në këtë konfigurim për më shumë se shtatë vjet dhe beson se ka një qasje më të lirë dhe më të shpejtë për të karikuar automjetet elektrike. Bateritë janë bërë nga module dhe mund të punojnë me çdo model makine. Ample gjithashtu ka dizajnuar që stacioni i tij të montohet lehtësisht dhe sa më i vogël të jetë e mundur. Do të përshtatet në çdo hapësirë ​​që mund të parkojë dy makina.

burimi i imazhit: i mjaftueshëm


Fillimi tani po kërkon prodhuesit e automjeteve elektrike për t’i bindur ata të përdorin paketat e baterive që janë në përputhje me sistemin e vet modular.

Kompanitë e tjera janë përpjekur ta bëjnë shkëmbimin e baterisë një gjë. Better Place, Nio dhe Gogoro të gjithë janë futur në këtë metodë të rimbushjes së automjeteve elektrike, por atyre u është dashur të merren me praktikat e një skeme të tillë. Për shembull, çdo bateri e përfshirë në një ndërrim të tillë nuk ka të ngjarë të ruajë garancinë e saj, e cila është një pikë shitje për shumë prodhues. Drejtuesit gjithashtu duhet të shiten në idenë e pranimit të baterive që nuk janë fillimisht të tyret.