Rivian ka plane që Klientët e saj të ngarkojnë në vendndodhjet e largëta

Rivian po bëhet gati të nxjerrë modelet e saj R1T dhe R1S dhe për t’u siguruar që ata janë gati për aventura, kompania është e zënë me ndërtimin e stacioneve të karikimit në vendet ku aventurierët duan të shkojnë.

Ndryshe nga disa prodhues të automjeteve elektrike që mbështeten te palët e treta, Rivian po i merr gjërat në duart e tyre kur bëhet fjalë për gjetjen e vendeve të karikimit për klientët e saj, të cilët po i quan Rivian Adventure Network. E para faturohet për Salida në Kolorado, një vend që frekuentohet nga njerëzit që kërkojnë aktivitete në natyrë. Kjo lidhet bukur me markën Rivian, e cila po promovohet si aventureske.

Vitin e kaluar, u zbulua se kompania kishte në plan të miratojë qasjen Tesla për ndërtimin e rrjetit të saj të karikuesve. Kompania beson se të kesh rrjetin e vet është thelbësore në këtë fazë sepse do ta lejojë atë të kontrollojë përvojën e pronësisë nga lart poshtë, në mënyrë që të ndërtojë besimin e konsumatorit.

burimi i imazhit: media.rivian.com


Kjo megjithatë nuk do të thotë që pronarët e ardhshëm Rivianë nuk do të jenë në gjendje të tarifojnë në objektet e palëve të treta. Rivian nuk po përdor teknologjinë e pronarit për karikuesit e saj, ndryshe nga Tesla, kështu që klientët e tyre do të jenë akoma në gjendje të përdorin rrjete si EVGo, ChargePoint dhe Electrify America.

Lidhur me opsionin për të shkuar me rrjetin e palës së tretë, themeluesi dhe CEO i Rivian, RJ Scaringe shpjegoi:

“Sfida është që ne të mos i kontrollojmë ato rrjete, kështu që platformat e pagesave, orari i punës, performanca, aftësia për të rezervuar një karikues – të gjitha ato gjëra që heqin fërkimin e karikimit – ne nuk i kontrollojmë vërtet. Me Rivian Adventure Network, ne kemi kontrollin 100% të kësaj; ne mësojmë se çfarë automjetesh po karikojnë ose si po karikojnë, tarifat. Ne mund të jemi vërtet krijues për sa i përket vendndodhjeve, kështu që mund të na lejojë të shkojmë në vende që janë shumë specifike dhe unike për Rivian. “

burimi i imazhit: media.rivian.com


Sidoqoftë, Rivian nuk po përqendrohet në spote aventureske. Fillimi do të synojë gjithashtu vendet që janë jashtë autostradave në atë që është një qasje e dyanshme: siguroni shpërndarës si për kohën kur shpejtësia e karikimit është e rëndësishme ashtu edhe kur nuk është e tillë. Drejtuesit e mjeteve ndërshtetërore që janë në nxitim për të vazhduar udhëtimin e tyre do të ngarkohen shpejt, ndërsa shoferët që shkojnë në një rritje mund të lënë makinat e tyre prapa për të karikuar me një ritëm sedate në mungesë të tyre. I pari do të jetë në gjendje të japë 140 milje në 20 minuta.

Ajo që mbetet për t’u parë është nëse automjetet elektrike nga markat konkurruese do të jenë në gjendje të përdorin karikues Rivian.

Kamionçina R1T dhe R1S SUV pritet të jenë në dispozicion deri në qershor. Të dy do të kenë një distancë prej më shumë se 300 milje. Më shumë zbukurime janë në proces.