Rolls-Royce për Taxit fluturuese te Startup-it Vertical Aerospace

Me makinate elektrike që duken të vendosura të pushtojë rrugën, kufiri tjetër logjik është qielli. Rolls-Royce është gati të fuqizojë ëndrra kaq të larta elektrike. Kompania po hedh peshën e saj inxhinierike prapa Vertical Aerospace, një fillestar në Bristol që synon të mbushë qiellin me taksi fluturuese.

Për ta bërë realitet këtë material shkencor, Rolls-Royce do të sigurojë sistemin elektrik të shtytjes për avionët e planifikuar nga Vertical Aerospace, në sektorin e Lëvizjes Ajrore Urbane (UAM). Makineria e ajrit do të ketë kapacitet pasagjerësh prej katër vetësh. Ajo do të përdorë bateri për të furnizuar motorin e saj, në vend se lëndët djegëse hidro-karboni.

Avioni thuhet se ka një distancë prej 120 milje me një karikim të vetëm dhe do të arrijë shpejtësi deri në 200 mph. Ne mund të shohim një prototip që fluturon në ajër brenda pak javësh, duke treguar se sa të avancuara kanë qenë bisedimet midis dy kompanive.

Imazhi: Rolls-Royce


Rob Watson, drejtori i Rolls-Royce Electrical, tha: “Ne jemi të kënaqur që bashkëpunojmë me Vertical Aerospace për teknologjinë elektrike që do të fuqizojë avionët e tyre pionierë eVTOL. Kjo mundësi emocionuese demonstron ambiciet tona për të qenë një nga furnizuesit kryesorë të sistemeve të qëndrueshme të energjisë elektrike për tregun e ri të Lëvizjes Ajrore Urbane, i cili ka potencialin për të transformuar mënyrën se si njerëzit dhe mallrat lëvizin nga qyteti në qytet. ”

Projekti do të shohë inxhinierë të Rolls-Royce nga shumë vende që punojnë së bashku me inxhinierët Vertical Aerospace. Rolls-Royce e sheh këtë bashkëpunim si një mënyrë për të çuar përpara strategjinë e saj të qëndrueshmërisë mjedisore, me synimin për të arritur emetimin e karbonit zero deri në vitin 2050.

Në lajmet e ndërlidhura, Rolls-Royce gjithashtu është bashkuar me Tecnam dhe lojtarë të tjerë në industrinë globale të aviacionit për të zhvilluar “një motor elektrik të dyfishtë, binjak, aeroplanë pasagjerësh me rreze të shkurtër dhe të mesme, i projektuar për shkathtësi dhe siguri maksimale, i mundësuar nga burimet e rinovueshme. energji ”, me emrin P-Volt.

Imazhi: Rolls-Royce


Hapësirë ​​ajrore vertikale ka qenë aktive në zhvillimin e aeroplanëve të gjithë-elektrik, duke përfshirë prototipet vertikale të ngritjes dhe uljes (eVTOL). Disa ndërtime janë fluturuar për testim, të gjitha të mbledhura në Mbretërinë e Bashkuar. Kompania u themelua në 2016 nga themeluesi i OVO, Stephen Fitzpatrick.

Michael Cervenka, shefi ekzekutiv i Vertical Aerospace vlerësoi bashkëpunimin e kompanisë së tij me Rolls-Royce, duke thënë: “Ne jemi të ngazëllyer që bashkëpunojmë me Rolls-Royce, duke sjellë në ekip një ekip jashtëzakonisht me përvojë, me ekspertizë të thellë dhe teknologji elektrike më të fundit për të furnizuar me energjinë tonë eVTOL avionët. Ky bashkëpunim mbështetet në partneritetin tonë ekzistues dhe Vertical është i pozicionuar mirë për të zhvilluar avionët kryesorë në botë eVTOL, të çertifikuar në standardet më të larta të sigurisë së CAA dhe EASA që po vendosen globalisht. “