GM në një partneritet për të përmirësuar Automjetet Elektrike

General Motors ka njoftuar se po punon për bateritë e makinave që do të bëjnë të mundur udhëtime më të mëdha se 500 milje. Kompania ka partneritet me SolidEnergy Systems për ta arritur këtë qëllim.

Njoftimi u bë nga presidenti i GM, Mark Reuss gjatë një konference në Washington Post Live. Bateria do të jetë më e lehtë dhe më e lirë për tu prodhuar. Kjo mund të ketë ndikim të rëndësishëm në çmimet e automjeteve elektrike pasi bateria është një përcaktuese kryesore e çmimit të afisheve.

GM kishte punuar në platformën e baterisë Ultium në bashkëpunim me LG Chem. Hummeri i ardhshëm i elektrizuar do të jetë automjeti i parë që do të përdorë platformën dhe fillimisht u njoftua se do të kishte një distancë prej 350 milje. Sidoqoftë, GM ishte në gjendje ta rregullonte atë për të arritur 450 milje për modelet e tjera duke përdorur të njëjtën platformë, veçanërisht pasi ato do të ishin më të lehta se automjeti i stilit ushtarak.

General Motors Co.


GM tani po shikon përtej kësaj me këtë ndërmarrje të re të përbashkët me SolidEnergy Systems. Bateritë e reja do të përdorin akoma elektrolite të lëngëta por do të kenë dyfishin e dendësisë së energjisë të teknologjisë ekzistuese të baterive, me 40% të kostos. Prototipet priten deri në vitin 2023.

Kjo bateri do të lejojë GM të prodhojë modele më të volitshme të hyrjes dhe të drejtojë më tej adoptimin e automjeteve elektrike. Prerjet edhe më të shtrenjta do të përfitojnë nga uljet e çmimeve që priten kur bateritë e reja të jenë gati.

“Përballueshmëria dhe diapazoni janë dy pengesa kryesore për adoptimin masiv të EV”, tha Reuss. “Me këtë kimi të gjeneratës së ardhshme Ultium, ne besojmë se jemi në majën e një përmirësimi një herë në një brez të dendësisë së energjisë dhe kostos. Ka edhe më shumë hapësirë ​​për të përmirësuar në të dy kategoritë dhe ne synojmë të inovojmë më shpejt se çdo kompani tjetër në këtë hapësirë. “

burimi i imazhit: media.gm.com


Reuss zbuloi se puna tashmë ka përparuar pasi bateria e re tashmë ka kaluar shumë milje të provave të simuluara. Ata gjithashtu synojnë comp pajtueshmërinë e prapambetur ’në mënyrë që modelet e ardhshme të mund të pajisen me paketa të azhurnuara të baterive.

Gjashtë vjet më parë, GM investoi SolidEnergy System ose SES, i cili është një kompani fillestare që është përqendruar në kërkimin dhe zhvillimin e baterive Li-Metal dhe softuerin e menaxhimit të baterive. Ajo është e vendosur në Singapor, por ka operacione me bazë në SHBA.

“Për shkak të dendësisë së lartë të energjisë së metalit të litiumit, ai siguron një diapazon drejtimi dukshëm më të gjatë se bateritë e sotme EV. Bateritë tona Li-Metal gjithashtu karikohen shpejt – deri në 80% të kapacitetit të baterive në vetëm 15 minuta, ”tha Qichao Hu, CEO i SES. “Teknologjia jonë i vë këto tipare në dispozicion me një çmim të arritshëm duke mundësuar prodhimin duke përdorur infrastrukturën tradicionale të prodhimit të jonit litium. Veryshtë shumë me kosto efektive dhe e përshtatshme për prodhim në shkallë të gjerë. ”