Tesla ul çmimet në dy modele amerikane

Asgje nuk zgjat pergjithmone. As çmimet e Tesla-s. Prodhuesi i automjeteve elektrike ka ndryshuar çmimet e dy prej modeleve të tij të shitura në SH.B.A.

Modeli 3 dhe Modeli Y, të cilët ishin modelet me koston më të ulët tashmë, pësuan ulje të çmimeve në zbukurimet e Diapazonit Standard. Anasjelltas, zbukurimet e Performancës të të dy modeleve morën ulje çmimesh. Çmimet e reja janë drejtpërdrejt në faqen e internetit të kompanisë.

Model 3 Standard Rage tani po shitet për 38,190 dollarë, një prerje prej 1,000 dollarësh. Model Y mori një prerje më të madhe prej $ 2,000, duke e lënë çmimin në 41,190 $. Diku tjetër, kompania po ul gjithashtu çmimet në Japoni.

imazh nga www.tesla.com

Modeli 3 i Performancës megjithatë shitet tani për 55,990 dollarë, deri 1000 dollarë. E njëjta zbukurim për Model Y gjithashtu mori një rritje prej $ 1,000, tani shkon për 60,990$.

Me stimujt e taksave federale të automjeteve elektrike të përdorura tashmë nga Tesla, çmimet e reja janë ato që blerësit do të paguajnë, përveç rasteve kur ata janë në gjendje të përdorin stimujt e zbatueshëm shtetërorë dhe lokalë.

Kompania është e interesuar gjithashtu për të bërë një makinë elektrike 25,000 dollarë dhe ndoshta do të jetë në gjendje të godasë pikën e çmimit duke përdorur baterinë e saj të njoftuar në ngjarjen e fundit të Ditës së Baterisë.

imazh nga www.tesla.com

Tesla kishte një vit të ngarkuar vitin e kaluar, duke dorëzuar rreth gjysmë milioni automjete pavarësisht se objektet e prodhimit ishin mbyllur për shkak të pandemisë së Coronavirus. Këto shkurtime mund të jenë një përpjekje për të përsëritur suksesin.

Çmimet e automjeteve elektrike pritet të bien gradualisht derisa të përputhen me kostot e automjeteve ICE. Industria mund të arrijë momentin historik sa më shpejt që në vitin 2023. Rënia e çmimeve të baterive të jonit litium dhe ekonomia e shkallës përfundimisht do të ulë kostot.

Prodhuesit e tjerë të energjisë elektrike gjithashtu po ulin çmimet pasi ata garojnë për më shumë pjesë të tregut. Të dy modelet e njoftuara kohët e fundit nga Ford (Bolt EV dhe Bolt EUV) ishin në të vërtetë disa mijëra dollarë më të lirë se paraardhësi i tyre.